In de zomerperiode brengen we wekelijks verslag uit van onze lopende projecten op de HASHogeschool, de Hogeschool Rotterdam en de Rotterdam Mainport University.

Waar vorige week nog een aantal verdwaalde studenten rondliepen in de panden is er nu enkel bouwstof en -personeel zichtbaar. Het goede nieuws is dat we volledig op planning zitten bij al onze projecten, maar de afgelopen dagen zijn niet zonder slag of stoot verlopen.

Onderdeel van ieder projectplan is een risicoanalyse, wat een overzicht is van alle mogelijke risico’s die het projectresultaat kunnen beïnvloeden. Helaas zijn niet alle risico’s te voorkomen en zo staan we deze week op één van de projecten ineens in het donker. Door een grondboring verderop in de straat is een elektraleiding geraakt en de ligt de hele straat plat, zonder stroom. Na 1,5 uur heeft de netbeheerder het probleem op kunnen lossen en heeft deze calamiteit gelukkig geen vertraging tot gevolg. Lang leve de NSA!

Ook sloopwerkzaamheden brengen de nodige risico’s met zich mee. Fingers crossed dat er geen leidingen worden geraakt, maar helaas is dit niet altijd uit te sluiten. Een kapotte radiatorleiding veroorzaakt in Den Bosch in het pand een lekkage op 3 etages en dan is de enige oplossing: Dweilen! Een dikke pluim voor het facilitair team op locatie, want binnen een paar uurtjes ziet alles er weer netjes uit. Gelukkig valt ook hier de totale schade relatief mee.

Uiteraard heeft slopen ook zo zijn voordelen. Donkere, gesloten ruimtes ontpoppen zich tot open, lichte, transparante vierkante meters. Langzaam wordt de nieuwe inrichting zichtbaar en is het onvoorstelbaar dat de zonnestralen die door de ramen schitteren jarenlang verborgen zijn door luiken en pilaren of een onlogische indeling van ruimten. We zijn getuige van een ware transformatie en het pand komt opnieuw tot leven. Deze ervaring maakt alle tegenslagen goed. Wij maken ons dan ook weer op voor een mooie nieuwe projectweek!

Benieuwd hoe een werkdag er uit ziet van een van onze projectleiders?
Volgende week volgen we Jaap een dag op zijn project!

Jaap Bregman

Facilitair Professional

Sociaal, enthousiast, onderzoekend en een beetje eigenwijs zijn woorden die kenmerkend zijn voor Jaap. Hij is een gedreven facilitair professional die door zijn jarenlange werkervaring in het onderwijs een brede visie op het facilitaire werkveld heeft ontwikkeld, met name op het gebied van huisvesting en leeromgevingen.

06 14 05 58 43 j.bregman@facilityestate.nl
Overheid

We werken samen met

Kunstfactor Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Kunstfactor
Zakelijk

We werken samen met

Sodexo Altys Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Sodexo Altys
Zakelijk

We werken samen met

Intralox Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Intralox

Heeft u vragen,
laat het ons weten