#weplaytowork

PLAYTOWORK

Wij horen steeds vaker dat (facilitaire) organisaties worstelen met de werkomgeving. Ze willen overstappen op activiteitgericht werken/Het Nieuwe Werken en weten niet waar te beginnen. Hoe maak je het passend bij jouw organisatie? Welke activiteiten moeten dan gefaciliteerd worden? Hoeveel werkplekken heb ik nodig? En wat voor soort werkplekken? Hoe zorg ik ervoor dat de gebruiker meegaat in dit proces en de verwachtingen helder zijn?

We zien ook steeds vaker dat organisaties al een nieuw werkplekconcept hebben toegepast maar dat er langzaam aan steeds meer ‘oude gewoontes’ insluipen en het steeds moeilijker is het concept te handhaven. De organisatie groeit of krimpt en afdelingen komen aankloppen met huisvestingsvragen. Er is geen éénduidig beleidskader dat ervoor zorgt dat er een uniforme en duidelijke aanpak is waardoor ieder de huisvestingsvragen op zijn of haar eigen manier aanpakt. Hoe kun je dit voorkomen?

Deze vragen waren voor ons de aanleiding om een methode te ontwikkelen waarmee je een huisvestingsbeleidskader ontwikkelt toegepast op jouw organisatie én waarmee facilitaire afdelingen (op een uniforme wijze) samen met de medewerkers in de organisaties aan de slag kunnen om een passende werkomgeving te creëren.

PLAYTOWORK - Werkplekspel

Hoe werkt PLAYTOWORK?

PLAYTOWORK is een methode waarmee wij op een leuke en interactieve manier jou willen helpen een optimale werkomgeving te creëren. Dit doen we door te spelen met activiteiten, ruimten en uitgangspunten.

De PLAYTOWORK methode bestaat uit drie onderdelen:

1. Beleidskader

Samen met jou, de huisvestingsprofessional, gaan we eerst duidelijke kaders formuleren die afgestemd zijn op jouw organisatie. Dit maakt inzichtelijk welke organisatiebrede afspraken er zijn over de verdeling en de inrichting van de werkomgeving. Vervolgens stellen we een vaste leidraad voor jouw (facilitaire) afdeling op zodat jij en je collega’s dezelfde aanpak hanteren en dat iedere gebruiker dezelfde informatie krijgt. Uniform en duidelijk.

2. Werkplekspel

Het PLAYTOWORK Werkplekspel helpt jou en je afdeling om in gesprek te gaan met de gebruikers over hun werkomgeving. Het is een workshop waarin je samen met de gebruikers op basis activiteiten, werkplektypes en principes inventariseert welk soort werkomgeving het beste bij de afdeling past.

3. Afdelingspersona

Tijdens het derde onderdeel van de methode gebruik je de resultaten van het het Werkplekspel om een persona (afdelingsprofiel) te maken. In het afdelingsprofiel leg je de algemene informatie van de afdeling vast én zie je welke werkplektypes het beste passen bij deze afdeling en wat de optimale balans is tussen de verschillende werkplektypes. Dit kun je vervolgens gebruiken als uitgangspunt (bijvoorbeeld als input voor een functioneel PvE) bij het creëren van een optimale werkomgeving. Daarnaast kun je aan de hand van dit profiel duidelijke afspraken maken met de gebruiker en zorg je ervoor dat de uiteindelijke oplossing voldoet aan de verwachtingen.

Meer over PLAYTOWORK

Life is more fun if you play games

Roald Dahl

Tell me more, Tell me more!

Staat jou een (her)huisvestingsproject te wachten of wil je een professionaliseringsslag maken? Laten we samen een optimale werkomgeving creëren voor de medewerkers in jouw organisatie!

Meer weten over PLAYTOWORK? Of benieuwd naar de prijspaketten?

Neem dan contact op met Sander. Hij hoort graag jouw verhaal en vertelt je meer over de mogelijkheden van PLAYTOWORK.

Vertel mij meer!

Sander Donkers

Directeur

Ben je benieuwd naar hoe PLAYTOWORK past in jouw organisatie? Stuur me een bericht en ik help je graag verder.

06 28 25 10 42 s.donkers@facilityestate.nl
Overheid

We werken samen met

Kunstfactor Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Kunstfactor
Zakelijk

We werken samen met

Sodexo Altys Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Sodexo Altys
Zakelijk

We werken samen met

Intralox Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Intralox

Heeft u vragen,
laat het ons weten