Facility Estate naar event Facility Matters

Vorige week waren onze ‘Young Professionals’ naar het Facility Matters evenement om inspiratie en kennis op te doen over de ontwikkelingen in ons vakgebied. De highlights van deze dag delen ze graag omdat niet alleen de starters in het werkveld maar zeker ook de gevestigde orde hier nog wat van kan leren.

Stap uit je comfortzone

Het evenement werd afgetrapt door Floor en Wisse. Er zaten zo’n 300 andere jonge facilitaire collega’s in de zaal die allemaal, net als ons, zin hadden in deze dag. Maar hoe maak je kennis met elkaar? Hoe kom je nu écht in contact? Door te vragen voor welke werkgever hij of zij werkt?

Dat is wel het eerste waar wij aan dachten, en wij waren duidelijk niet de enige.

Dat dit gebruikelijk is wil niet zeggen dat dit zo hoort. Dit kan ook anders! Waarom zou je je niet voorstellen, even jezelf omdraaien en een paar dingen aan je kleding/uiterlijk veranderen, om vervolgens terug te draaien en de ander te laten raden wat er veranderd is? Is en voelt dit raar? Best wel. Is het ‘awkward’? Behoorlijk!

De boodschap is best duidelijk. Door uit je comfortzone te stappen bereik je nieuwe dingen. Door je op een andere manier voor te stellen kun je meer laten zien wie je bent of juist makkelijker het ijs breken en een meer ontspannen en gezellig gesprek voeren. Durf het verschil te maken! Probeer iets nieuws en zorg voor positieve verandering!

Myrthe, Céline en Max bij Facility Matters

Verschil maken met design

Na de kennismaking en de eerste les van de dag kwam de presentatie van Corporate Rebels. Hun missie is om werk leuker te maken. Zij bezoeken inspirerende organisaties die op hun ‘bucketlist’ staan en delen de kennis die zij daar op doen op hun website.

Een van de bedrijven die op hun bucketlist stond was UKTV omdat deze organisatie de manier van werken drastisch heeft veranderd met als resultaat meer tevreden en creatievere teams én hogere marktwaarde. Happy People. Better Business.

Hoe is deze organisatie van de traditionele manier van werken afgestapt? Door onder andere de werkomgeving drastisch te veranderen. Ze wilden af van hiërarchie en structuur en wilden juist openheid en creativiteit stimuleren. De werkomgeving mocht daarom ook geen hokjes meer hebben en moest juist verbinden.

Dit zijn een aantal keuzes die ze hebben gemaakt met betrekking tot de werkomgeving:

  • Geen enkele manager heeft een eigen kantoor omdat deze kantoren zorgen voor een ‘fysieke’ barrière om met elkaar in contact te komen. Het belemmert openheid en betrokkenheid.
  • Medewerkers dienen regelmatig op een andere plek te zitten zodat ze zo ook eens met andere collega’s in gesprek raken en dit juist creativiteit en innovatie bevordert.
  • Door te zorgen voor de juiste techniek en alleen maar te werken ‘in de cloud’ kan iedereen werken waar en wanneer die maar wil.

 

Ps. Wil je meer weten over hoe UKTV de manier van werken verandert heeft? Lees dan het artikel van Corporate Rebels op hun website.

Probeer niet te overtuigen maar leg drie keuzes voor en laat de ander zelf kiezen.

Ronald van Aggelen (Mindhacking, de praktijk van beïnvloeden)

Gedrag, mindhacking en stress

Een terugkerend thema tijdens de hele dag was het wel of niet aanpassen van het gedrag van je medemens. De stelling was vooral dat de mens, of het gedrag, niet aangepast moet worden. Want gedrag is nu eenmaal moeilijk te veranderen. Zijn we niet allemaal een beetje een gewoontedier?

Wat je wel kunt doen is de (werk)omgeving zo aanpassen dat men gestimuleerd wordt om het gewenste gedrag te tonen.

Zo leerden we in de sessie ‘Mindhacking, de praktijk van beïnvloeden’ over technieken om te beïnvloeden, en dan vooral het beïnvloeden van keuzes. Een paar voorbeelden die genoemd werden waren:

  • Probeer iemand niet te overtuigen maar leg juist keuzes voor. Op deze manier geef je ze op het minst het idee dat ze zelf ergens bewust voor gekozen hebben.
  • Zorg altijd dat je drie keuzes geeft. Eén keuze is geen keuze en twee keuzes geeft geen fijn gevoel bij het kiezen terwijl drie keuzes een positief effect hebben.
  • Je kan de keuze die jouw voorkeur heeft nog subtiel benadrukken door dit bijvoorbeeld een andere kleur te geven.

Tot slot nog even iets over één van de drukbezochtste sessies, namelijk ‘’stressvrij en gezond werken’’. Want wie wil dat nou niet? Zeker de laatste jaren is het een veelbesproken onderwerp, ook (of misschien wel juist) onder de jonge professionals. We hebben in deze sessie juist elkaar tips gegeven om stressvrij en gezond te zijn op de werkvloer. Wandelen, een goede lunchpauze en je werk niet mee naar huis nemen zijn veel genoemde adviezen. Dit wisten we eigenlijk al, nu er alleen nog naar handelen.

Doe eens gek!

Sturend vragen, opties geven, en de omgeving aanpassen om het gewenste gedrag te laten tonen. Wij als jong professionals hebben hier een belangrijke taak in. Vernieuw, pak de kans en doe eens gek. Door juist een beetje “awkward” te zijn kun je zorgen voor meer plezier, en zo is de cirkel voor ons weer rond want…

HAPPY PEOPLE. BETTER BUSINESS.

 

Céline Kruk

Facilitair Professional

Wij helpen je graag om jouw werkomgeving te laten passen bij de (gewenste) manier van werken binnen jouw organisatie!

06 11 45 64 25 c.kruk@facilityestate.nl
Overheid

We werken samen met

Gemeente Capelle aan den IJssel Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Gemeente Capelle aan den IJssel
Onderwijs

We werken samen met

Erasmus Universiteit Rotterdam Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Erasmus Universiteit Rotterdam
OnderwijsOverheidZakelijk

We werken samen met

PLAY TO WORK Bekijk de case Of bekijk al onze cases
PLAY TO WORK

Heeft u vragen,
laat het ons weten