In de zomerperiode brengen we wekelijks verslag uit van onze lopende projecten op de HASHogeschool, de Hogeschool Rotterdam en de Rotterdam Mainport University. Deze week nemen we een kijkje in de keuken bij de HAS samen met onze projectleider.

Bij aankomst op het parkeerterrein van de HAS in Den Bosch valt direct op dat hier hard gewerkt wordt. Er staan diverse busjes van aannemers en installateurs die binnen hard aan het werk zijn. De vakanties zijn binnen een onderwijsinstelling de ultieme momenten voor deze werkzaamheden. Hoewel er de luxe is van een leeg gebouw, betekent verbouwen in de zomervakantie ook strak plannen, goed communiceren en op de juiste manier samenwerken om weer op tijd klaar te zijn voordat het onderwijs weer begint.

Onze projectleider start de dagen die hij bij de HAS aanwezig is steevast met een rondje langs de bouwgebieden. Even kijken hoe het gaat, toetsen of alles op planning loopt en bijpraten met de uitvoerders. Kleine puntjes en vragen kunnen op deze manier direct worden opgepakt en afgehandeld, zodat iedereen weer snel verder kan. Iets later op de ochtend volgt er een bouwvergadering met de uitvoerders en projectleiders van de aannemer en installateur. Gezien de korte bouwtijd en strakke planning wordt er iedere week een gecombineerde bouwvergadering/werkbespreking gehouden. De vergadering duurt niet lang. Alles loopt op planning, er zijn geen onvoorziene omstandigheden en geen zaken die extra aandacht nodig hebben. Tijdens de bouwvergadering wordt ook alvast vooruit gekeken naar de werkzaamheden voor de herfst- en kerstvakantie.

De werkzaamheden die uitgevoerd worden zijn onderdeel van de invoering van een nieuw werkplekconcept. Dit concept wordt vanaf het nieuwe kalenderjaar ingevoerd. Hoewel de grote verhuizing pas plaatsvindt in de kerstvakantie, worden de voorbereidende bouwwerkzaamheden alvast zoveel mogelijk uitgevoerd in de zomer-, en herfstvakantie. Het begeleiden van de bouwwerkzaamheden vormt slechts een klein deel van de werkzaamheden van onze projectleider op dit project. De werkzaamheden die nu worden uitgevoerd liggen al vast in een overzichtelijke lean-planning en gezien de huidige stand van zaken maken we ons geen zorgen of we deze gaan halen.

We zijn in deze periode vooral bezig met vooruitkijken naar de komende paar maanden, waaronder de werkzaamheden in de herfstvakantie en de eerste voorbereidingen voor het grote schuifplan in de kerstvakantie. Buiten deze fysieke veranderingen, houden we ons ook bezig met al de overige voorbereidingen in de aanloop naar de invoering van het nieuwe werkplekconcept. Denk aan zaken rondom opslag en archivering, het voorbereiden van medewerkers op de nieuwe manier van werken, communicatie over de aanstaande periode, opruimacties, wijzigingen in ruimtegebruik en herverdeling van ruimten. Eén grote puzzel, waarvan al de puzzelstukjes tijdens de kerstvakantie in elkaar moeten vallen en moeten zorgen voor een naadloze overgang naar de nieuwe manier van werken. Een mooie uitdaging waar wij graag samen met het hele team bij de HAS graag onze bijdrage aan leveren!

Wilt u meer informatie over onze projecten of heeft u een specifieke vraag over de mogelijkheden van onze inzet bij uw adviesvraag of project? Neem vooral contact met ons op. Wij maken graag een afspraak voor een nadere kennismaking.

Jaap Bregman

Facilitair Professional

Sociaal, enthousiast, onderzoekend en een beetje eigenwijs zijn woorden die kenmerkend zijn voor Jaap. Hij is een gedreven facilitair professional die door zijn jarenlange werkervaring in het onderwijs een brede visie op het facilitaire werkveld heeft ontwikkeld, met name op het gebied van huisvesting en leeromgevingen.

06 14 05 58 43 j.bregman@facilityestate.nl
Overheid

We werken samen met

Kunstfactor Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Kunstfactor
Zakelijk

We werken samen met

Sodexo Altys Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Sodexo Altys
Zakelijk

We werken samen met

Intralox Bekijk de case Of bekijk al onze cases
Intralox

Heeft u vragen,
laat het ons weten